Yazılım Tescil Patent

Bilgisayar programı; Belirli kurallarda, herhangi bir programlama dili kullanılarak hazırlanmış belli başlı kodların makine diline çevrilerek hazırlanmış son halidir.

Grafik, tasarım, resim hazırlama ortamları, film veya müzik yürütücüleri, web tasarım yazılımları da birer bilgisayar programıdır.

Örneğin: Windows 95, Windows 2000, Windows XP, Photo Shop, Corel Draw...v.b.

Veri tabanı ise; bilgilerin depolandığı, verilerimizi düzenli bir biçimde tablolar halinde saklamamızı sağlayan bir ortamdır.

 

Yazılım Tescil

Bilgisayar Programlarının, veri tabanlarının, yazılımlarının ... vb içeriklerinin, kapsamının, kimin tarafından yapıldığının ve hak sahibinin kim olduğunu hususlarının Kültür Bakanlığı Nezdinde kayıt altına alınmasına Yazılım Tescili Denilmektedir.

FSEK kapsamında belirlenen hukuksal haklardan yararlanmak için yazılım tescili yapılması zorunlu değildir fakat hukuksal ihtilaf halinde hak sahipliğini, yazılımın içeriğini ve hakkın doğuş anını (önceliği) ispatlamak için yazılım tescil büyük önem taşımaktadır.

Yazılım Tescil Alanında Hizmet Veren İlk Firmalardan Olmanın Verdiği Deneyim ve Bilgi Birikimiyle Tescil Hizmeti Vermekteyiz … (Marka Patent Vekili Avukat Murat ELTUTAN)