Tek sınıflı marka nedir

Tek Sınıflı Marka Nedir;

TürkPatent Nezdinde Mal ve Hizmetler 45 gruba ayrılmış olup tam bir hukuksal koruma sağlamak için doğru sınıf seçimi büyük önem taşımaktadır.

01-34. sınıflar mallar/ürünleri,

35-45. sınıflar hizmetleri kapsamaktadır.

Örneğin: Tekstil Elbisesi mal/ürün olup 25. Sınıfta yer almakta, Terzilik hizmeti ise 40. Sınıfta, mağazacılık hizmeti/faaliyeti 35. sınıfta yer almaktadır.

Sınıf tespitinden sonra markanın tescile müsait olup olmadığının tescile uygunluk ön araştırılması yapılır. Ön araştırma, marka başvurusunun tescili hakkında bir tahmin / değerlendirme olup nihai kararı TürkPatent vermektedir.

 

Markalar tescil aldıkları sınıflarda korunurlar, aynı markaların farklı sınıflarda farklı kişiler/firmalar adına tescilli olması mümkündür.

Örneğin: XYZ markası mobilya üretimi alanında A firması adına tescilliyken aynı zamanda tekstil elbiseleri alanında B firması, gıda alanında C firması adına …. Tescilli olabilir.  

 

Marka tescili sadece 1 sınıfı kapsayabileceği gibi birden çok sınıfı hatta 45 sınıfın tamamını da kapsayabilir.

Marka maliyetleri ve tescil süreci başvurulan sınıf sayısına göre değişiklik arz etmektedir.

Patent Firmalarının vermiş oldukları maliyet ve ücret tekliflerini mutlaka sınıf sayılarını dikkate alarak karşılaştırınız.  Maalesef, 1 sınıflı marka için verilen teklifle 3 hatta daha fazla sınıf için verilen marka tekliflerinin müvekkiller tarafından karşılaştırıldığına rastlanılmaktadır.

Eltutan Patent & Hukuk Bürosu, tam ve doğru sınıflandırmayı müvekkilleriyle birlikte yapmakta ve en rekabetçi fiyatı sunmaktadır. 

Marka sınıfları ve ön araştırma konusunda Hukukçu Marka Vekillerimizden destek alabilirsiniz!

 

(Eltutan Patent & Hukuk Bürosu: (212) 272 2800 – (541) 272 2800)