Google reklamlarıyla marka ihlali

Günümüz internet çağında alışverişi internet üzerinden gerçekleştirme, ürün karşılaştırması yapmak yaygınlık kazanmıştır. İnternet üzerinden alışveriş (sanal Pazar) her geçen gün artmaktadır.

Sanal pazardan pay almanın en önemli şartı internet kullanıcılarınca fark edilmek, internet tabiriyle tıklanmaktır.

Yapılan araştırmalarda, internet kullanıcılarının arama motorlarında arattıkları kelimeleri özellikle ilk sayfada yer alan sonuçlar içerisinden seçtikleri hatta ilk sırada çıkan web sitesinin tıklanma oranının %56, ilk beş sitenin ziyaret oranının toplam %87 düzeyinde olduğunu göstermektedir.

 

Fark edilmenin (tıklanmanın) iki ana yolu vardır:

1.  Arama motorlarına belli kelime ve ürünler için reklam vermek,

2. Seo çalışmasıyla arama motorlarında ön sıralarda yer almak,

 

Firmalar sanal pazardan daha fazla pay almak için zaman zaman etik ve hukuki olmayan yollara başvurmakta ve arama motorlarında doğrudan markanızla, unvanınızla irtibat oluşturacak kelimelere reklam vermektedirler.

Ayrıca seo çalışmalarında da doğrudan markanızla ve unvanınızla irtibat oluşturacak kelimelere yönlenmektedirler.

 

Bu tür davranışların tam karşılığı ASALAK REKLAM ve YARARLANMA olup hukuki ve cezai yaptırımları bulunmaktadır.

Asalak Reklam ve Yararlanmalara karşı sessiz ve pasif kalınması halinde sadece sanal pazarda değil fiziki pazarda da kısa sürede ciddi kayıpların yaşanılması kaçınılmazdır.

Eltutan Fikri Mülkiyet Hizmetleri, bilgi birikimi ve tecrübeyle hak ihlallerinin tespiti ve engellenmesi konusunda hizmet vermektedir(Marka ve Patent Vekili Av. Murat Eltutan)