Amazon Marka Kaydı

Amazon Marka Kaydı

E Ticaret siteleri üzerinden kendi markanızla satış yapıyorsanız; markanızı tescil ettirmeniz gerekir.

Tescilsiz markayla satış yapmak ciddi risktir, büyük bir hatadır.

Binbir emek ve masrafla tanıttığınız markanın tesadüfen veya kötüniyetle başkası tarafından tescil edilmesi halinde ticari, hukuki hatta cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

E Ticaret siteleri de “Markayı Önce Kullananı DEĞİL! Markayı Tescil Edeni KORURLAR”

Markayı tescil eden kişinin; e ticaret sitesine yollayacağı bir ihtar maili ve tescil belgesi neticesinde e ticaret sayfanızın kapatılması kuvvetle muhtemeldir.

Böyle bir durumda E Ticaret sitesini de suçlayamazsınız zira sitede taklit marka satışına aracılık yaptığı için yasal olarak sorumlu olacaktır.

İşte bu nedenle başta amazon olmak üzere birçok e ticaret sitesi (Amazon, Hepsiburada, gittigidiyor, yemeksepeti, trendyol, amway, alibaba, ebay, groupon) hatta fiziki mağazalar, katılımcılarından marka tescili yaptırmalarını istemektedirler.

Amazon’da bir süredir katılımcılarından markalarını belli başlı ülkelerde tescil ettirmelerini ve tescil belgelerini de kendilerinde kayıt altına almalarını şart koşmaktadır.

“TÜRKİYE, Brezilya, Kanada, İspanya, Hollanda, Avusturalya, Singapur, İtalya, Japonya, Meksika, S.Arabistan, B.Arap Emirliği, İngiltere, ABD, Fransa, Almanya, Hindistan”  patent ofislerinden alacağınız tescili Amazon Marka Kaydı /  Brand Registry sistemine bildirmeniz gerekmektedir.

Söz konu kayıt hem sizi hem de e ticaret sitesini korumak için yapılmaktadır!

E Ticarette Kullanılan Markalar Çoğu Zaman Hatalı Tescil Edilmektedir;

E Ticarete yeni başlayan firmalar marka tescil maliyetlerinden kısmak için sadece bir ülkede ve birkaç ürün/sınıf kapsamında marka tescili yapmaktadırlar.

Fakat bir süre sonra satış yapılan hatta ürün tedarik edilen ülke sayısı artmaktadır. Hatta ürün niteliği değişmekte ve artmaktadır.

Bu durumda da en başta alınan marka tescili yeterli koruma sağlayamamaktadır.

Tam ve sağlam bir hukuki koruma elde etmek için kullanılan markanın, faaliyet gösterilen tüm ülkelerde ve tüm sınıflarda tescili gerekir.  

 

E Ticarette kullandığınız markaların, Türkiye ve Diğer Ülkelerde tescili için tarafımıza danışabilirsiniz.

Patent Büromuz, 1998 yılından bu yana marka hukuku ve tescili alanında hizmet vermektedir.  Eltutan Hukuk & Usta Patent (212) 272 2800 – (541) 272 2800